Murare är eftertraktat i Stockholm

Ska du renovera och behöver hjälp av en murare och råkar bo i huvudstaden? Då kan det bli svårt att få tag i en redig, utbildad murare för det är nämligen att av de yrken där det saknas kompetenser inom just nu – vilket också gör detta till en bra utbildning för den som vill ha en utbildning med goda utsikter till jobb direkt efter skolan.

Att hitta en murare Stockholm är inte det enklaste alla gånger, men det går. Enklast är att göra en simpel googling. Men ett ännu smartare tips är att välja murare efter rekommendation av en vän som anlitat samma person. Något som man bör veta är dock att det råder en brist på murare och andra personer inom hantverksbranschen just nu, något som tydligt syns när man ser över vilka utbildningar som ger jobb direkt efter studierna. Enligt Sala Allehanda som listat utbildningarna ser det ut enligt följande utbildningar med störst chans till jobb inom yrkesprogram:

  1. Fordon och transport/Bygg och anläggning
  2. Vård och omsorg
  3. VVS och fastighet
  4. Industriteknik
  5. El och energi

Vill få in fler kvinnor i byggbranschen

Har du någonsin anlitat en kvinnlig byggare eller murare? Då är det hög tid att du gör det. Och fler kvinnor kommer det bli. Enligt Barometern OT är det allt fler kvinnor som väljer just bygg, och Nacka Värmdö Posten skriver hur man ska gå tillväga för att locka ännu fler kvinnor till branschen än så – för visst vill man ha in kvinnor i hantverkaryrken.

Men om du ska anlita en murare eller annan hantverkare hem är det såklart fler saker än bara personens kön som det är viktigt att kolla upp. Bland annat är det viktigt att du faktiskt anlitar en fackman till jobb som en fackman ska göra, och inte anlitar en lekman. Se därför till att kolla upp så du faktiskt får en utbildad hantverkare och inget annat.

Tänk på detta när du anlitar murare och byggare

  • Är det en utbildad hantverkare?
  • Är företaget registrerat hos rätta myndigheter?
  • Har företaget F-skattsedel?
  • Kan de uppvisa upp referenser från tidigare jobb?
  • Vad säger din magkänsla? Lita på den.